Innovatiebox analyse & aanvraag

De Innovatiebox is een winstbelastingvoordeel voor innovatieve ondernemers. Het deel van uw winst voortkomend uit uw R&D-werkzaamheden kan in een aparte tariefbox worden ondergebracht. Over deze winst geldt dan een belastingtarief van 9% in plaats van 15% of 25% vennootschapsbelasting. Er kan een afspraak met de Belastingdienst worden gemaakt over het bepalen van de winst die in de Innovatiebox valt.

Voor wie is de Innovatiebox?

De Innovatiebox is voor ondernemers die opbrengsten genereren die voortkomen uit zelf ontwikkelde producten, diensten en processen waarvoor een S&O-verklaring is afgegeven. De Innovatiebox is er voor innovatieve ondernemingen die belastingplichtig zijn voor de vennootschapsbelasting.

Wat levert de Innovatiebox u op?

Er zijn twee verschillende manieren om gebruik te maken van de Innovatiebox; dit levert verschillende voordelen op:

Vaststellingsovereenkomst met de Belastingdienst
Naarmate het belang van R&D aantoonbaar groter is voor uw onderneming zal er ook een groter deel van de winst tegen het Innovatiebox-tarief kunnen worden belast. Hierdoor is er voor elke onderneming een ander voordeel.

Forfaitaire regeling
Het forfait is 25% van uw nettowinst. Het maximale bedrag waarop u de Innovatiebox mag toepassen op basis van het forfait is € 25.000. Uw maximale voordeel is €4.000 per kalenderjaar.

Waarom WBSOkantoor?

De Innovatiebox is een complexe regeling. Om te kunnen beoordelen of uw onderneming in aanmerking komt voor de Innovatiebox en voor het verkrijgen van de Innovatiebox is de juiste fiscale- en S&O-kennis benodigd. WBSOkantoor heeft de combinatie van beide specialismen in huis en is hierdoor de uitgelezen partij om u te voorzien van Innovatiebox-advies en om vervolgens de aanvraag voor u te verzorgen.

Waarom een analyse?

Door een gedegen Innovatiebox analyse te laten uitvoeren door de specialisten van WBSOkantoor, worden de mogelijkheden voor uw onderneming in kaart gebracht. De beslissing voor een vervolgtraject wordt zo helder en inzichtelijk zodat er vervolgens goed voorbereid kan worden overgegaan tot de aanvraag.

Wat kost het?

De volledige analyse, inclusief rapport met bevindingen en aanbevelingen kost €595,- (excl. BTW).

Meer weten?

Wij komen graag een keer vrijblijvend kennis maken om met u de mogelijkheden te bespreken.

Bel 085 0160 259 Neem contact op